
ÖZEL PROTEK
ISMARLAMA PROTEZ ORTEZ
ÜRETİM VE UYGULAMA MERKEZİ
iletişim : 0212 530 80 82
HİZMETLERİMİZ.
KAZA AFET VE SAVAŞLARDA YADA HASTALIK SONUCU OLUŞAN KOL VE BACAK EKSİKLİKLERİNDE PROTEZ UYGULAMALARI
KAZA AFET VE SAVAŞLARDA YADA HASTALIK SONUCU OLUŞAN HAREKET KABİLİYETİ EKSİKLİKLERİNDE ORTEZ UYGULAMALARI
BELDEN AŞAĞI FELÇLİ OLAN YÜRÜYEMEYEN HASTALARA KİŞİYE ÖZEL AR-GE İNOVASYON ÜRÜNLERİMİZ ARGO VE RGO CİHAZLARI UYGULAMALARI
CP ÇOCUKLARIN TÜM ÜRÜNLERİNİ İÇEREN CP ÜRÜNLERİN UYGULAMALARI
YÜRÜME BOZUKLUĞU VE AYAK DEFORMİTESİ İÇİN AYAK SAĞLIĞI MERKEZİ UYĞULAMALARI

PROTEZ
Protez, eksik olan vücut uzuvlarını taklit edecek şekilde yapılmış cihazların genel adıdır. Yaralanmalar, tümör cerrahileri, kangren, iltihap ve benzeri organ hasarları sonucu vucudun geri kalanının sağlığını korumak amacıyla hasar gören organ çıkartılır (amputasyon). Bu organın fonksiyonunu taklit eden protezlere fonksiyonel, görüntüsünü ve hacimsel eksikliğini gidermek amaçlı hazırlanan protezlerede kozmetik protezler denir.

ORTEZ
Ortez Vücudumuzda bulunan herhangi bir extremitede gerçekleşen fonksiyon kaybının aktif hale gelebilmesi için kişiye özel yapılan gereçlerdir. Parmak duruş veya basış bozukluğundan meydana gelen deformasyonlar, kişinin ayağına özel destek malzemesi hazırlanarak rahatlatılmaktadır.
Ortezin Amacı:
1-fonksiyon
2-immobilizasyon ( hareketsiz bırakmak )
3-supportif ( destek sağlamak )
4-correction ( 3 nokta prensibi )
5-kaslarda kontraktür açıcı
6-eklemlerde limitasyon ( tutukluk ) düzeltici

AYAK SAĞLIĞI
Bilinçli ayakkabı seçimleri yaşam süreci içinde oluşabilecek bazı sağlık problemlerini engelleyebildiği gibi, bazı ayak probleminin tedavisini de sağlıyor. Buna göre, ayak sağlığı için öncelikle ayağın şekline uygun ayakkabılar seçmeye özen göstermek gerekiyor.
Rasgele, (sonradan genişler) düşüncesiyle alınan ayakkabılar ayak sağlığını olumsuz olarak etkiliyor ve basma bozukluğuna, tırnak batmalarına, ayak mantarlarına, acılı nasırlara, ayak parmaklarında şekil bozukluklarına, çabuk yorulmaya, bilek burkulmalarına, ayak, bacak ve bel ağrılarına ve ayakta kalıcı deformasyonlarına sebep olabiliyor. Ayakkabı seçerken ilk kriterin, model ve renkten önce rahatlık olması gerekiyor. Bunun için ayakkabının doğal malzemelerden imal edilmiş olmasına özen göstermek gerekiyor. Ayakkabıyı alırken her ikisinin de giyilip yürürken test edilmesi gerekiyor. Ayrıca, en uzun parmak ile ayakkabının ucu arasında yarım santim boşluk olmasına dikkat etmek gerekiyor. Bağcıklı ayakkabılar ayağı daha iyi kavradığı ve kan dolaşımını engellemeyecek şekilde ayarlanabildiği için tavsiye ediliyor.
Anatomik ayakkabıların ise ayakta önemli taşıyıcı noktaları desteklediği için yürüyüşü rahatlatıcı yönü bulunuyor. Anatomik ayakkabılar vücudun rahat taşınmasını sağlıyor, omuriliğin duruşunu destekliyor, kişinin yorulmasını geciktiriyor. Doğal malzemeden üretilen ayakkabılar cilt sağlığının korunmasını sağlıyor, nasır, batık tırnak ve mantar gibi rahatsızlıkların oluşmasını engelliyor. Doğru ayakkabı ve sandaletler de ayağa egzersiz yaptırıyor.
AYAK SAĞLIĞINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR
Ayak sağlığında dikkat edilmesi gereken temel kurallar ise şöyle sıralanıyor:
-
Dar kalıplı, üstü basık, sivri burunlu, yüksek topuklu ayakkabılar nasır ve benzeri bir çok problemin davetiyesidir.
-
Ayak ağrılarını kulak arkası etmeyin. Kalıcı ağrı varsa bir uzmana görünün.
-
Ayaklarınızdaki ısı ve renk değişmelerini, yaraları inceleyin. Kalınlaşan veya düzensiz büyüyen tırnaklar mantar belirtisi olabilir. Ayağın herhangi bir yerindeki büyüme normal addedilmez.
-
Ayağınızı, özellikle parmak aralarını düzenli olarak yıkayın ve çok iyi kurulayın.
-
Ayak tırnaklarını düz kesin ve çok kısaltmayın. Tırnakların kenarını kesmeyin. Batık tırnaklara neden olabilir.
-
Şeker hastaları, kan dolaşımı problemi olanlar ve kalp hastalarının tırnaklarının başkaları tarafından kesilmesi daha doğrudur. Çünkü bu grup enfeksiyona eğilimlidir.
-
Ayakkabının ayağa göre olması önemlidir. Ayakkabı alışverişinizi ayaklarınızın şiş durumuna denk getirin. Aşırı yıpranmış ayakkabıları mümkünse kullanmayın.
-
Yaptığınız etkinliğe uygun ayakkabı seçin. Örneğin koşarken gündelik ayakkabınızı değil, koşu ayakkabısı giyin.
-
Her gün aynı ayakkabıyı kullanmayın.
-
Yara ve enfeksiyona açık ortamlarda yalınayak yürümeyin. Sandalet giyiyorsanız güneşli havalarda vücudunuz gibi ayaklarınızı da kremleyin.
-
Ayak hastalılarında kocakarı ilaçlarına rağbet etmeyin küçük bir sorunu büyük bir soruna dönüştürebilirsiniz.
-
Şeker hastasıysanız yılda bir ayak uzmanına görünmelisiniz.